Ξύλινα κουφώματα συχνές ερωτήσεις.

Στην καθημερινή μας συναναστροφή με τους πελάτες μας έχουμε εντοπίσει κάποιες συχνές ερωτήσεις γύρω από τα ξύλινα κουφώματα. Μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε τις περισσότερες.

Τα ξύλινα κουφώματα είναι ακριβότερα από τα PVC (συνθετικά κουφώματα);

Η έννοια της αξίας όταν μιλάμε για τα κουφώματα ενός κτιρίου είναι σχετική. Δηλαδή, η αρχική αγορά των κουφωμάτων όταν μιλάμε για ξύλο ναι έχει υψηλότερη τιμή σε σχέση με αυτή των συνθετικών. Ωστόσο, στην έννοια της τιμής, χρειάζεται να συνυπολογιστούν τα εξής:

  • Κόστος συντήρησης
  • Διάρκεια ζωής
  • Ενεργειακή απόδοση

Σε όλα τα παραπάνω τα ξύλινα κουφώματα υπερέχουν των συνθετικών κατά πολύ. Συνεπώς μακροπρόθεσμα τα ξύλινα κουφώματα κοστίζουν λιγότερο καθώς έχουν την βέλτιστη σχέση ποιότητας τιμής.

Μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα κτίρια;

Τα ξύλινα κουφώματα έχουν εφαρμογή σε όλες τις κατηγορίες κτιρίων. Όσο παλιά ή καινούργια και αν είναι. Ο λόγος είναι πως το ξύλο είναι ένα υλικό που μπορεί, με την κατάλληλη επεξεργασία και διαχείριση να πάρει την μορφή που εμείς θέλουμε. Παράλληλα, τα ξύλινα κουφώματα μπορούν να τοποθετηθούν από την πιο ορεινή περιοχή με αντίξοες συνθήκες μέχρι τις νησιωτικές περιοχές με την ιδιαιτερότητα του κλίματός τους. Η διάρκεια ζωής τους και η αντοχή τους είναι εξαιρετική.

Υπάρχουν επιλογές σχεδίων και χρωμάτων;

Φυσικά. Τα ξύλινα κουφώματα μπορούν να πάρουν το σχήμα και το χρώμα που επιθυμείτε με βάση την αρχιτεκτονική και το ύφος του κτιρίου. Ο σωστός σχεδιασμός και κατασκευή είναι το Α και το Ω. Αναφορικά τώρα με την βαφή υπάρχει μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων RAL μέσα από την οποία μπορείτε να επιλέξετε.

Τα ξύλινα κουφώματα χρειάζονται συντήρηση;

Η απάντηση είναι ναι. Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό το οποίο, για να διατηρήσει την αίγλη και την ομορφιά του αλλά και να έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής (όπως είναι η αρχική πρόβλεψη) φυσικά πρέπει να συντηρείται. Η συντήρησή του όμως είναι μια απλή διαδικασία και δεν διαφέρει και πολύ από την συντήρηση των λοιπών κουφωμάτων. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το σπίτι μου είναι μικρό. Μπορώ να τοποθετήσω ξύλινα κουφώματα;

Τα ξύλινα κουφώματα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με βάση τις ανάγκες του κάθε χώρου όσο εξειδικευμένες και αν είναι. Για έναν μικρό χώρο μπορούμε να επιλέξουμε ξύλινα χωνευτά ή συρόμενα κουφώματα για να βελτιστοποιήσουμε την χρήση χώρου και να δώσουμε ταυτόχρονα φως στον εσωτερικό χώρο.

Μπορούν τα ξύλινα κουφώματα να ταιριάξουν με μοντέρνες κατασκευές;

Οι minimal και Slim γραμμές είναι ιδανικές για τοποθέτηση σε χώρους με μοντέρνα και αφαιρετική αρχιτεκτονική. Παράλληλα, με την επιλογή του σωστού χρώματος μπορούμε να πετύχουμε ένα υπέροχο τελικό αποτέλεσμα.

Τα ξύλινα κουφώματα είναι ενεργειακά αποδοτικά;

Η θερμομόνωση που προσφέρουν είναι αξεπέραστη. Μπορούν να πετύχουν εξοικονόμηση της κατανάλωσης ενέργειας σε υψηλό ποσοστό. Επιπλέον, με την κατάλληλη επιλογή υλικών (τζάμια κλπ) πετυχαίνουμε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για αυτό εδώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας για κάθε ερώτηση σχετικά με τoυς τύπους κουφωμάτων που μπορείτε να επιλέξετε για τον δικό σας χώρο.. Η ομάδα μας είναι εδώ για να λύσει κάθε απορία σας και να σας καθοδηγήσει.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες και να σχεδιάσουμε τις κατάλληλες λύσεις για εσάς.

Ξύλινα κουφώματα Ergomasif. Αξιόπιστες επιλογές για μια ζωή.

Ακολουθήστε την εταιρεία μας και στα Social Media.

Social media:

FacebookErgomasif

InstagramErgomasif