Ξύλινα παντζούρια. Τι να προσέξω;

Τα ξύλινα παντζούρια αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής αρχιτεκτονικής ανά τους αιώνες. Αποτελούν κομμάτια υψηλής αισθητικής που μπορούν, με τους κατάλληλους συνδυασμούς να αναβαθμίσουν θεαματικά την εμφάνιση ενός κτιρίου. Είναι όμως ζωτικής σημασίας να είναι σωστά κατασκευασμένα ώστε να δέσουν αρμονικά με το σύνολο του κτιρίου και να αναδείξουν την συνολική αισθητική.

Τι πρέπει να προσέξω όταν επιλέγω ξύλινα παντζούρια.

Το ξύλο είναι ένα μοναδικό υλικό με ιδιαίτερες ιδιότητες. Η επεξεργασία του είναι μία τέχνη που απαιτεί εξειδίκευση και γνώσεις. Από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι και την τελική τοποθέτηση και συντήρηση πρέπει να επιλέξετε επαγγελματίες που πληρούν υψηλά standards.

Πιστοποιήσεις

Είναι πολύ σημαντικό ο επαγγελματίας που θα αναλάβει το έργο σας να φέρει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις υλικών και τελικού προϊόντος. Παράλληλα, το καλύτερο είναι να μπορεί να αναλάβει την όλη διαδικασία από την αρχή έως το τέλος. Η γερμανική πιστοποίηση RAL είναι μια πιστοποίηση που αποτελεί στόχο για πολλές εταιρείες ξύλινων κουφωμάτων. Θέτει υψηλές προϋποθέσεις ποιότητας και πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους σε όσους την κατέχουν. Συνεπώς αν ο συνεργάτης σας φέρει αυτή την πιστοποίηση είστε σε καλά χέρια.

Σωστή μελέτη

Η κατασκευή και στην συνέχεια η τοποθέτηση των ξύλινων παντζουριών πρέπει να γίνει με προσοχή. Ξεκινώντας από το πρώτο βήμα που είναι η μελέτη. Ανάλογα με τον τόπο που βρίσκεται το κτίριο, πρέπει να ληφθούν υπόψιν όλες οι παράμετροι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο. Παράλληλα οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ένα σημαντικό κομμάτι που δεν πρέπει να μένει εκτός μελέτης καθώς θέλουμε ένα τελικό προϊόν με αντοχή και διάρκεια στο χρόνο. 

Παραδοσιακά ή ιδιαίτερα, κλασικά ή μοντέρνα, τα ξύλινα παντζούρια προσδίδουν σε κάθε κτίριο που θα τοποθετηθούν ένα ιδιαίτερο ύφος χωρίς φυσικά να στερούνται σημαντικών χαρακτηριστικών όπως η ασφάλεια, η λειτουργικότητα και η υψηλή ενεργειακή απόδοση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνες από ξύλινα παντζούρια που σχεδίασε και κατασκεύασε η εταιρεία μας. Ποικιλία κατασκευών, σχεδίων και χρωμάτων με βάση τις εκάστοτε μοναδικές ανάγκες και απαιτήσεις του έργου.

Παραδοσιακά ή ιδιαίτερα, κλασικά ή μοντέρνα, τα ξύλινα παντζούρια προσδίδουν σε κάθε κτίριο που θα τοποθετηθούν ένα ιδιαίτερο ύφος χωρίς φυσικά να στερούνται σημαντικών χαρακτηριστικών όπως η ασφάλεια, η λειτουργικότητα και η υψηλή ενεργειακή απόδοση.

Επικοινωνήστε μαζί μας για κάθε ερώτηση σχετικά με την ανακαίνιση τουριστικών καταλυμάτων . Η ομάδα μας είναι εδώ για να λύσει κάθε απορία σας και να σας καθοδηγήσει.

Ξύλινα κουφώματα Ergomasif. Αξιόπιστες επιλογές για μια ζωή.

Ακολουθήστε την εταιρεία μας και στα Social Media.

Social media:

FacebookErgomasif

InstagramErgomasif