Οφέλη του ξύλου και οικολογία2023-09-28T14:52:30+03:00

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Ξύλινα οικολογικά κουφώματα. Φυσικά… για μια ζωή

Το ξύλο, φυσικό προϊόν, χρησιμοποιείται ως δομικό υλικό από την αρχαιότητα. Ωστόσο,  με το πέρασμα των αιώνων έχουν αναπτυχθεί και εξελιχθεί περαιτέρω οι τεχνικές χρήσεις του και σε συνδυασμό με άλλα υλικά (πέτρα, μπετόν, μέταλλο) αλλά και σε αυτόνομες ξύλινες κατασκευές. Η διαχρονικότητα του ξύλου είναι αδιαμφισβήτητη γι’ αυτό και επιλέγεται στις σύγχρονες κατασκευές ως μια σίγουρη, με διάρκεια στον χρόνο και χωρίς προβλήματα κατασκευαστική επιλογή. Αποτελεί δε ιδανική λύση για τις σύγχρονες βιοκλιματικές και οικολογικές κατοικίες.

Με σεβασμό στο περιβάλλον

Η ξυλεία για την κατασκευή των οικολογικών κουφωμάτων προέρχεται από ελεγχόμενη δενδροφύτευση και η υλοτόμησή της είναι απόλυτα νόμιμη. Κατά την τοποθέτηση των κουφωμάτων χρησιμοποιούνται οικολογικές βαφές, σιλικόνες μη τοξικές και οικολογικά υλικά μόνωσης.

Τα ξύλινα κουφώματα Ergomasif έχουν θετικό ισολογισμό CO2 και μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.

Τα ξύλινα οικολογικά κουφώματα, τα οποία κατασκευάζονται σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα όπως τα κουφώματα Ergomasif, παρέχουν άριστη θερμομόνωση σε σχέση με τα κουφώματα από συμβατικά υλικά, βοηθώντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην καταπολέμηση του φαινόμενου του θερμοκηπίου.

Γιατί να τα επιλέξω;

  • Το κόστος των ξύλινων κουφωμάτων μακροπρόθεσμα είναι μικρότερο συγκρινόμενο με αυτό των κουφωμάτων από συμβατικά υλικά όπως μέταλλο ή PVC.

  • Η αναμενόμενη διάρκεια ζωής των ξύλινων κουφωμάτων είναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερη από τα αντίστοιχα συμβατικά υλικά.

  • Οι φθορές στα ξύλινα κουφώματα επιδιορθώνονται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, ενώ στα συνθετικά ή άλλα κουφώματα απαιτείται συχνά η αντικατάστασή τους.

  • Tα ξύλινα κουφώματα είναι τα πλέον κατάλληλα για πυροπροστασία κυρίως λόγω της υψηλής τους αντοχής και των αβλαβών προϊόντων καύσης τους. Σε περίπτωση δε πυρκαγιάς έχουν ασφαλέστερη συμπεριφορά, αφού καίγονται με βραδύτερο ρυθμό παραμένοντας ταυτόχρονα συμπαγή και σταθερά.

Photo Gallery

Δείτε παρακάτω μερικά από τα έργα που υλοποίησε η εταιρεία μας

icon 1Όλα τα κουφώματά μας συνοδεύονται από κορυφαίες διεθνείς πιστοποιήσεις ορθής λειτουργίας

icon2Πρωταρχική προτεραιότητά μας είναι η τήρηση των συμφωνημένων χρόνων παράδοσης

icon 3 afterΠαρέχουμε after sales service, από συνεργεία της εταιρείας μας ή από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες

icon 4 toolsΑναλαμβάνουμε εξ’ ολοκλήρου τη λήψη των μέτρων κατασκευής και την τοποθέτηση των κουφωμάτων

Go to Top