Ανακαίνιση διατηρητέου και ξύλινα κουφώματα.

Τα διατηρητέα κτίρια αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι που αποτυπώνει την πολιτιστική κληρονομιά του κάθε τόπου. Οφείλουμε λοιπόν να τα συντηρούμε και όπου υπάρχει η δυνατότητα να τα αναβαθμίζουμε. Στα πλαίσια των ενεργειών αυτών είναι και οι απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν. Ειδικά στην περίπτωση που προκύπτει μια ανακαίνιση διατηρητέου.

Η διαδικασία της ανακαίνισης για αυτή την κατηγορία των κτιρίων είναι μια μοναδική και πολύ απαιτητική εργασία. Οφείλει να γίνει μέσα σε κάποια συγκεκριμένα πλαίσια και με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όλες οι επεμβάσεις που θα γίνουν πρέπει να έχουν γνώμονά τους τον σεβασμό στις αρχές του αρχικού σχεδιασμού του κτιρίου.

Αυτός ο τρόπος θα πετύχει το τελικό αποτέλεσμα και θα αναδείξει τη μοναδικότητα κάθε κτιρίου.

Τα ξύλινα κουφώματα, τις περισσότερες φορές, αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της αρχικής κατασκευής του κτιρίου. Και φυσικά πρέπει να γίνει πιστή αντιγραφή και ανακατασκευή. Το ξύλο άλλωστε αποτελεί ένα υλικό παραδοσιακό, που δημιουργεί άψογο συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αναβαθμίζει την εικόνα του έργου ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνει ακριβώς την παράδοση του κάθε τόπου.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι τα ξύλινα κουφώματα που θα επιλέξετε για την ανακαίνιση διατηρητέου, να τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Η αντιγραφή των αρχικών ξύλινων κουφωμάτων είναι απαραίτητη για την σωστή αναπαλαίωση και ανακαίνιση ενός διατηρητέου κτιρίου

Ergomasif wooden frames. Trusted choices for life.

Social media:

FacebookErgomasif

InstagramErgomasif

Ακολουθήστε την εταιρεία μας και στα Social Media